DESPRE NOI

Unitate de învățământ cu tradiție în mediul educațional românesc, Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia își are începuturile ca Școală Medie Tehnică de Metrologie, în anul școlar 1949-1950. Ulterior, după înfiinţarea în 1961 a Institutului Național de Metrologie, școala își va muta sediul în locația actuală, pentru ca, din anul 1966, să devină Grupul Școlar de Metrologie, cu profil unic în țară, fiind parte a Complexului Metrologic. Denumirea liceului s-a schimbat de câteva ori până în prezent: 1975- Liceul Industrial nr. 17 de Metrologie, 1990- Liceul de Metrologie, 1992- Liceul de Metrologie „Traian Vuia” 2012- Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”.

Denumirea actuală a liceului este legată de personalitatea lui Traian Vuia, inventator român, pionier al aviației mondiale. Data de 18 Martie 1906 a rămas în istoria aviației mondiale datorită faptului că atunci Traian Vuia a realizat primul zbor autopropulsat cu un aparat mai greu decât aerul.

Pentru cadrele didactice și elevii liceului, Traian Vuia a devenit simbolul performanței și al depășirii propriilor limite. Elevii s-au remarcat prin participarea la concursuri și competiții cu caracter cultural, tehnic, sportiv, artistic dar și prin participarea la acțiuni de voluntariat.

Printre activitățile cu caracter educativ desfășurate în cadrul liceului pot fi menționate: organizarea de sesiuni de comunicări în domeniul tehnic, organizarea de demonstrații de prim ajutor, demonstraţii de intervenţie în situaţii de urgenţă, expoziţii prilejuite de diverse evenimente, vizite la muzee.  Elevii, sub coordonarea unui cadru didactic, redactează revista liceului- „Primul Zbor”. De asemenea, liceul s-a numărat printre organizatorii celei de a 66- a ediții a Olimpiadei Naționale de Matematică.

În prezent, liceul funcţionează cu  15 clase, dintre care 6 au profil teoretic- 4 matematică- informatică (intensiv informatică), 2 științele naturii și 9 au profil tehnic- tehnician metrolog, tehnician în automatizări și tehnician proiectant CAD.

Continuând tradiția învățământului metrologic, liceul are parteneriate de practică cu Institutul Național de Metrologie Legală și cu Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Inginerie Electrică- ICPE-CA, elevii beneficiind atât de o bază materială modernă, dar și de vastele cunoștințe ale specialiștilor în domeniu.